BA
Dobi ponudu
Praćenje pošiljaka
Zatraži ponudu
Naftna i hemijska industrija
Intereuropa predstavlja znanje u upravljanju specijalizovanim lancima naftne i hemijske industrije. Imamo decenijsko iskustvo u organizovanju transporta opasnih materija morem, kopnom i zrakom.
Kombinujemo logističke procese preko naših specijalizovanih skladišta koji su pogodni za smještaj opasnih materija. Pored toga, posjedujemo SQAS certifikat I SEVESO certifikat za naša skladišta. Imamo znanje kada je riječ o rukovanju naftom, hemikalijama i gnojivima u lukama Jadranskog mora. Naš specijalizovani tim posjeduje sve tražene certifikate, a uposlenici se redovno usavršavaju kada je riječ o rukovanju opasnim materijama.

ORGANIZOVANJE LANCA NABAVKE

Intereuropa organizuje transportni lanac od vrata do vrata za naftnu, hemijsku i industriju gnojiva. Sigurnost i efikasnost u logistici su najveća briga kada je riječ o ovim djelatnostima. Slijedom navedenog, Intereuropa nudi posebna rješenja za svaku od ovih djelatnosti kada je riječ o logistici uz angažman svog obučenog i iskusnog osoblja. Mi smo u mogućnosti da organizujemo:
  • Kopneni prevoz punim kamionima (FTL) i zbirni prevoz (LTL) za razne opasne materije u skladu sa Ugovorom koji se odnosi na međunarodni prevoz opasnih materija kopnenim putem (ADR)
  • Transport morem tankerima za tečni teret punim kamionima i zbirnim prevozom u dolaznim i odlaznim pravcima.
  • Transport zrakom opasnog tereta koji obavlja licencirano osoblje koje posjeduje IATA DGR licence,
  • željeznički transport preko naše specijalizovane kompanije zadužene za željeznički transport.

Mi kombinjuemo različite specijalizovane usluge za logistička rješenja s kraja na kraj. To je moguće ostvariti predanim upravljanjem kapacitetima skladištenja u našim magacinima. Na ovoj osnovi mi osiguravamo punu uslugu našim klijentima.

SKLADIŠTENJE OPASNIH MATERIJA

Intereuropa upravlja različitim skladištima za pohranjivanje i rukovanje hemikalijama I drugim opasnim materijama. Mi vodimo specijalizovana skladišta u Sloveniji i  ostalim zemljama u Jugoistočnoj Evropi. Kompletni lanac nabavke se organizuje i to počevši od skupljanja roba na lokaciji dobavljača, uz odgovarajuće skladištenje i preuzimanje narudžbii i sigurnom isporukom opasnih materija primaocu. 

Možemo uskladištiti robu na tri lokacije u Sloveniji: u Mariboru, Cellju i Jesenicama. Imamo posebne skladišne kapacitete za opasne materije i u Hrvatskoj (Zagreb), u Srbiji (Beograd). Cjelokupni kapaciteti prelaze 12,000 paletnih mjesta. Naše  skladište je opremljeno sistemom detekotvanja požara i alarmnim sistemom i djelimično automatskim protivpožarnim sistemom (CO2).

PROGLEDAJTE I

LOKACIJE

KONTAKTIRAJTE NAS

Izaberite primaoca*: