BA
Dobi ponudu
Praćenje pošiljaka
Zatraži ponudu
Auto logistika
U Intereuropi imamo dugogodišnja iskustva iz oblasti organizacije automobilske logistike završenih vozila (FVL – finished vehicle logistics). Danas upravljamo sa auto terminalima u razliičtim državama koncerna i organiziramo te provodimo prevoze vozila po cijeloj Evropi.
Raspolažemo sa 9 ha vlastitih terminalskih površina za skladištenje vozila. Od toga imamo 7 ha površina u Kopru, u neposrednoj blizini Luke Koper. Dio površina na našim skladištima je uređen sa protistrujnom zaštitom, što osigurava viši stepen zaštite vozila od uticaja vremena.

Godišnje otpremimo više od 150.000 vozila preko naših terminala i evropskih pristaništa. Jedni smo od vodećih logističkih preduzeća na segmentu auto logistike u JI Evropi.

USLUGE NA AUTO TERMINALIMA

U koncernu Intereuropa upravljamo sa više terminala za skladištenje vozila. U Sloveniji provodimo terminalske usluge skladištenja vozila na našim auto terminalima u Kopru i Logatcu, i to za različite međunarodne robne marke iz oblasit auto industrije. Skladištenje vozila provodimo i u Beogradu (Srbija), Sarajevu (Bosna i Hercegovina) i Podgorici (Crna Gora).  

Na auto terminalima osiguravamo:
 • visoki stepen sigurnosti,
 • brzu i sigurnu manipulaciju sa vozilima,
 • redovne preglede vozila,
 • redovno održavanje vozila,
 • PDI preglede (pre-delivery inspection),
 • manje popravke na vozilima itd.

Kupcima nudimo špeditersku uslugu i carinske postupke pri otpremi automobila iz pristaništa i pri dolasku vozila u pristanište. Po narudžbi organiziramo popravke, preradu ili doradu vozila unutar pristaništa.

  PREVOZI AUTOMOBILA

  Prevoze vozila provodimo putem mora i po kopnu. Imamo dobre poslovne veze sa važnim dubokomorskim RO-RO prevoznicima  i RO-RO prevoznicima u Mediteranu, sa kojima sudjelujemo pri prekomorskom transportom vozila. U vezi sa našom pomorskom agencijom Interagent d.o.o. organiziramo pomorske prevoze preko pristaništa Koper.

  Sa ugovornim partnerima organiziramo prevoze automobila po cesti i željeznici. Visoko specijaliziran i iskusan kadar nudi kvalitetan i pouzdan servis. Preko različitih partnerstava raspolažemo sa širokom flotom specijaliziranih kamiona za prevoze vozila.

  JEDNO SMO OD VODEĆIH LOGISTIČKIH PREDUZEĆA IZ OBLASTI AUTO LOGISTIKE U JI EVROPI. UPRAVLJAMO SA VLASTITIM AUTO TERMINALIMA.

  POGLEDAJTE I

  LOKACIJE

  KONTAKTIRAJTE NAS

  Izaberite primaoca*: